Понуди
  Filters
  Пребарување
  RSS

  Постови на блог '2017' 'октомври'

  Божиќен пазар во Прага
  Божиќен пазар во Прага

  Го чуствувате мирисот на сладок цимет, мирисот на печени костени. Зарем ова не звучи како магичен Божиќ во земјата на чудата? Тоа е токму она што се чуствува како Божиќ во Прага. Секоја година во Прага се трансформираат центарот на градот и градските плоштади во мали божиќни села полни со традиционални дрвени колиби. Ведаш по пристигнувањето на Божиќниот пазар на староградскиот плоштад ќе ја почуствувате топлината и мирисот на печени костени и варено вино, па следно што ќе забележите е огромна о...

  Блог архива